Siófok, Bajcsy-Zs. U. 232.

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 8.00-16.00

Szombat: 8.00-12.00

Tel:84/506-907

Mobil:+36 30/9895-919

csempebazis@csempebazis.hu

BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZER

LITOKOL 170 /B KLIPSZ BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZERHEZ

LITOKOL 170 /C ÉKBURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZERHEZ

LITOKOL 170 FOGÓBURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A burkolólap szintező rendszert azért fejlesztették ki, hogy tökéletesítse a burkolólapok sík felületének egymáshoz való illeszkedését. Leginkább az élvágott és a nagyméretű lapokhoz ajánljuk. Gyakori jelenség, hogy az élvágott lapokkal burkolt felületen minimális egyenetlenséget lehet észlelni. Ez az egyenetlenség a nem élvágott burkolólapoknál is jelen van, de kevésbé zavaró, mert lapok éle minimálisan lekerekített. A minimális egyenetlenség (fogasság) nem mindig a burkoló hibájából keletkezik, hanem a csemperagasztó zsugorodása is okozhatja. Például egy nagyobb felületen abbahagyott, majd a következő napon folytatott burkolás. A szintező rendszer használatával a burkolólapok sík felületének egymáshoz való rögzítése valósul meg, és így a tökéletes felületet eredményezi. Napjainkban elterjedté vált keskeny de hosszú (13×120cm fa mintás) burkolólapok gyártási jellemzője, hogy egy minimális görbeség adódik. Az adott burkolólap rugalmasságától függően, még ez a görbeség is kiküszöbölhetővé válik a burkolólap szintező rendszer használatával.

Szokásos módon kezdje el a burkolást (ragasztó elterítése és a burkolólapok fektetése) és helyezze el a Klipszeket a burkolólap mind a 4 oldala alá. Oldalmérettől és burkolási mintázattól függően (hálósan vagy eltolva), tegyen egy vagy több Klipszet. Igazítsa helyére a burkolólapokat. Helyezze az Ékeket a nyílásba és a Fogó segítségével feszítse meg. Miután a ragasztó maximálisan megkötött, egy gumikalapács vagy a cipőjének segítségével a fuga vonalának irányában tőrje le a Klipsz kiálló részét. Az Ékek újra felhasználhatóak.

Minimális fuga szélesség: 1,5 mm
Lap vastagság: 3-12 mm
Anyag igény: kb. 4 db klipsz + ék / lap

A burkolólap szintező rendszer használata szintén megkívánja a burkolandó felület maximális előkészítését. A burkolandó felület legyen szilárd, sík és egyenletes. A nagyméretű burkolólapokhoz használjon megfelelő minősítésű (S1) ragasztót. A csemperagasztó mennyiségét kellően határozza meg a maximális telítettség végett. A nagyméretű burkolólapok fektetésénél a csemperagasztó kellő vastagsága végett válasszon megfelelő fogazott glettvasat, esetleg a burkolólap hátulját is kenje meg.

Csempe-Bázis Kft.
8600 Siófok, Bajcsy-Zs.u.232.
Telefon:84-506-907, 30-9895-919

A minőséget képviseljük Hutvágnerné Jutka vezetésével!

 
  domainLAKÓPARK beta